Clicky

Teruggaafverzoek buitenlandse BTW vóór 1 oktober

Heeft u BTW betaald in andere EU landen? Stuur dan uw teruggaafverzoek uiterlijk 30 september in anders loopt u de kans dat uw verzoek geweigerd wordt. Vooral Duitsland, Oostenrijk en België zijn gek op het strak hanteren van deadlines.

BTW betaald in het buitenland

Heeft u BTW betaald in of aan een ander EU-land zoals Duitsland, Oostenrijk, België of het Verenigd Koninkrijk, dan kunt u een BTW teruggaafverzoek doen als de betreffende diensten of goederen voor uw ondernemingsactiviteiten zijn gebruikt. Verder is van belang dat uw onderneming in Nederland is gevestigd en de onderneming niet al verplicht is een gewone aangifte BTW te doen in dat andere land.

Deadline

Het is belangrijk dat u dit teruggaafverzoek doet vóór 1 oktober. Het teruggaafverzoek moet dus uiterlijk 30 september door de Nederlandse belastingdienst zijn ontvangen. Zij zullen vervolgens uw teruggaafverzoek doorsturen naar de betreffende belastingdienst. Stuurt u het later in, dan loopt u de kans dat uw teruggaafverzoek wordt afgewezen, ongeacht de hoogte van het teruggaafverzoek. Vooral Duitsland, Oostenrijk en België zijn gek op het strak hanteren van deadlines.

Hoe kunnen wij u helpen?

Langendorff Tax Consultancy kan uiteraard uw teruggaafverzoek verzorgen. Wij hebben jarenlange ervaring met complexe teruggaafverzoeken en het behandelen van nagekomen vragen van buitenlandse belastingdiensten. Wij spreken hun taal, in veel gevallen letterlijk, maar zeker figuurlijk. Maar let op, neem tijdig contact met ons op: advice@langendorff.eu of 035 20 50 983.

Wij publiceren met regelmaat nieuws. Wanneer u hieruw email adres achterlaat ontvangt u van ons een email zodra er een update is geplaatst.